+36 70 866 4833 info@perfectcool.hu

Teraszfűtés megoldások, vendéglátóhelyek infra teraszfűtése

Teraszfűtés megoldások, vendéglátóhelyek infra teraszfűtése

Az elegáns megjelenésű, karcsú, egyszerűen kezelhető kültéri infra hősugárzó készülékek kifejezetten teraszfűtésre, illetve külső terek hatékony fűtésére lettek tervezve, de ideálisak a kültéri sátrak és egyéb lefedésű nyitott terek esetében is. Előfűtés nélkül, már a bekapcsolás után AZONNAL kellemes meleget árasztanak. Mivel az infrasugarak a levegőt, mint közvetítő közeget nem használják, kizárólag az embereket, tárgyakat melegítik, ezért szeles időben is hatékonyan működnek.

Az IP65 védelemmel ellátott, teljes mértékben por- és vízálló kültéri infra hősugárzó készülékek narancsos fényükkel exkluzív és egyben hangulatos megjelenést biztosítanak. A nyitott, védőüveg nélküli tervezés ellenére is kiállják a nagyfokú igénybevételt, a szélsőséges időjárási viszonyokat.

Telepítése rendkívül egyszerű, szerelhető falra, mennyezetre vagy állványra. Könnyen mozgatható, áthelyezhető a felmerülő igényeknek megfelelően.

Teraszfűtő berendezéseink teljesítményszabályozóval vannak felszerelve egy kézmozdulattal szabályozható a fűtőteljesítményük az adott időjárási viszonyoknak megfelelően. Akár távirányítóval is ki/bekapcsolhatók, így nem zavarják a vendégeket, ráadásul az infrasugárzók bekapcsolása után azonnal elkezdik melegíteni az ott tartózkodókat. Mozgásérzékelővel kombinálva pedig valóban csak akkor fűtenek, amikor arra szükség van; nem kell attól tartani, hogy az elfoglalt felszolgálók későn veszik észre a helyet foglaló vendégeket, vagy éppen elfelejtenék kikapcsolni az infrasugárzót a vendégek távoztával.

Miért érdemes teraszfűtésbe invesztálni?

A vendéglátóiparban dolgozó tulajdonosok, üzletvezetők java része már régen felismerte, hogy forgalmát jelentősen megnövelheti egy kisebb-nagyobb terasz vagy kerthelyiség kialakításával. A szabadban elköltött ebéd/vacsora vagy akár csak egy kávé is a szeretteinkkel, valódi felfrissülést, feltöltődést ad.

A dohányzás törvényi korlátozása miatt a dohányosok kiszorultak a vendéglátóteraszokra, kerthelyiségekbe.

Manapság a legsúlyosabb érv a szabadban való találkozásra, étkezésre a COVID-19 vírus megjelenése. Sokak tudatosan inkább a szabadban találkoznak, melyre kiváló alkalom és helyszín az éttermek, kávézók nyitott terasza akár a hűvösebb napokon is – amennyiben a terasz fűthető. Európa szerte bevett gyakorlat, hogy az éttermek, kávézók, vendéglátó egységek korlátozottan nyitva tarthatnak nem csupán elvitelre, hanem a teraszon történő helybeni fogyasztást is megengedve. Mert a vendéglátás számára az igazi veszteséget, a nagy forgalom elmaradást egyértelműen az éttermi fogyasztás elmaradása jelenti.

Gázgomba, vagy infra teraszfűtés?

Sajnos Magyarországon az éghajlati adottságok nem teszik lehetővé (még a nyári hónapokban sem mindig), hogy bármikor élvezhessük a kerthelyiség vagy terasz adta előnyöket: a nap simogató sugarait, az évszak jellemző illatát; vendéglátós oldalról nézve a fő bevételi forrás könnyen kiapadhat. A vendégek komfortérzetének javítására ezért gombamód megszaporodtak a gázos teraszfűtők…

Felmérések igazolják azonban, hogy a gázos fűtők csak a fűtőfejtől számított 1 m-es hatósugárban adják le fűtőteljesítményük java részét. Egy átlagosan 2 m-es gázfűtőnél ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a földtől számított 1 m-es zónában, pont ahol a vendégek ülnek az asztaluknál, a fűtés nem érezteti kellően hatását. Ennek az az oka, hogy a gázzal működő „gombák” a levegőt fűtik. A meleg levegő pedig, mint tudjuk, felfelé száll….

Szeles vagy akár csak szellős időben pedig végképp hasztalanul fűtünk, mert a felmelegített levegőt elfújja a szél. Alacsony hőmérsékleten a gáz nem jön ki a palackból, ergo nagy hidegben, amikor a legnagyobb szükség lenne rá, nem működik! Hiába szeretnénk tehát megszabadulni a pokrócoktól, gázgombák mellett lehetetlenség!

Az alábbi fűtőrendszereket összehasonlító hőtérkép egyértelműen mutatja a nagy hatékonyságú és környezetbarát utat, melyen az infrasugárzók működnek. Különösen kültéren, ahol a hagyományos hőgombás gázfűtő berendezésekhez képest bármilyen erős légmozgás esetén is kényelmes és állandóan meleg zónákat biztosítanak még akár a hőérzet szempontjából különösen fontos 50 centiméteres magasság alatt is!

Gázgomba, vagy infra teraszfűtés?

 

Az alábbi fűtőrendszereket összehasonlító hőtérkép egyértelműen mutatja a nagy hatékonyságú és környezetbarát utat, melyen az infrasugárzók működnek. Különösen kültéren, ahol a hagyományos hőgombás gázfűtő berendezésekhez képest bármilyen erős légmozgás esetén is kényelmes és állandóan meleg zónákat biztosítanak még akár a hőérzet szempontjából különösen fontos 50

Teraszfűtés termékajánló