+36 70 866 4833 info@perfectcool.hu

Legjobb teraszfűtés az elektromos teraszfűtés?

 

A teraszfűtés megoldások terén megkülönböztetünk hagyományos konvekciós (meleg levegős) fűtési rendszereket, mint például a gázgomba valamint a kültéri hősugárzó fűtéseket. Az alábbi cikkben az kültéri hősugárzók használatának előnyeit és jellemző felhasználási területeit mutatjuk be, így egyértelművé válik, hogy miért a legjobb teraszfűtés az elektromos teraszfűtés!

Mi az előnye az elektromos teraszfűtés használatának a gázgombával történő fűtéssel szemben?

 

A kültéri hősugárzók, infra hősugárzók működésük során az elektromos áramot alakítják át infravörös sugárzássá és ezáltal hőforrásként működnek. A kültéri infra fűtés előnye a konvekciós (levegőt melegítő) gázgombával szemben egyértelmű: Míg a gázgomba csak a fűtőfejtől számított 1 m-es hatósugárban adja le fűtőteljesítménye java részét, addig az infra melegítő bekapcsolás után azonnal meleget ad és nem a légkört, hanem a közelben levő testeket melegíti fel, így használata energiatakarékosabb, ráadásul magasabb komfortérzetet nyújt.

 

Az elektromos teraszfűtés további előnyei:

  • Minimális hőveszteséggel üzemelnek, így használatukkal akár 50 %-s energia- és költségmegtakarítás érhető el a gázgomba használatához képest.
  • Felfűtési idő jóval rövidebb, bekapcsolás után azonnal melegérzet keletkezik
  • Az infrafűtés magasabb hőérzetet biztosít mint a mért hőmérséklet, ezáltal használata rendkívül költséghatékony
  • Az infrafűtés egyenletes hőérzetet és ez által magasabb komfortérzetet nyújt
  • Kültéren is egyszerűen megoldható, hogy kizárólag azt a területet fűtsük, melyre valóban szükség van, a levegőt és a többi területet egyáltalán ne.
  • Karbantartási igénye minimális, élettartama hosszabb a gázgombához viszonyítva

 

 

A legjobb teraszfűtési megoldás tehát az elektromos teraszfűtés

 

Az elegáns megjelenésű, karcsú, egyszerűen kezelhető kültéri infra hősugárzó készülékeket kifejezetten teraszfűtésre fejlesztették ki, narancsos fényükkel exkluzív és egyben hangulatos megjelenést biztosítanak. Állják a nagyfokú igénybevételt, a szélsőséges időjárási viszonyokat.

Telepítése rendkívül egyszerű, szerelhető falra, mennyezetre vagy állványra. Könnyen mozgatható, áthelyezhető a felmerülő igényeknek megfelelően.

 

Teraszfűtő berendezéseink teljesítményszabályozóval vannak felszerelve egy kézmozdulattal szabályozható a fűtőteljesítményük az adott időjárási viszonyoknak megfelelően. Akár távirányítóval is ki/bekapcsolhatók.

 

Az elektromos teraszfűtés felhasználási területei az alábbiak:

 

  • Vendéglátó helyiségek teraszai
  • Magánházak, társasházak teraszai
  • Kültéri sátrak fűtésére
  • Kültéri rendezvények helyszínének fűtésére